דשא סינטטי – התקינו בעצמכם!

בד בבד עם התפתחות הטכנולוגיה ביצור דשא סינטטי, ניתנת גם האפשרות להתקנתו באופן עצמי ולחסוך בעלויות ההתקנה. כאן, תוכלו לקבל מדריך קצר וענייני להתקנת דשא סינטטי בעצמכם

בתקופה האחרונה אנו שומעים יותר ויותר על העדפתו של הדשא הסינטטי על הדשא הטבעי לא רק בשל החיסכון במים, אלא גם אפשרויות השימוש המרובות בו, מה שאין כן תמיד עם דשא טבעי (לדוגמא במרפסת הבית או אם נרחיק לכת, כשטיח לחדר הילדים) ובפרט עם ההתקדמות הטכנולוגית המאפשרת התקנת דשא סינטטי ללא חול, גומי וכמעט ללא תחזוקה כלל.

החלטתם להתקין דשא סינטטי? עליכם לדעת שמלבד עלות הרכישה, ההתקנה עצמה כרוכה גם היא בתשלום. אז לאלו מכם שמעוניינים לחסוך בעלויות אנו כאן כדי לספר לכם שאמנם, התקנת דשא סינטטי דורשת עבודה מקצועית כדי לשמור על איכות המשטח לאורך שנים, אך יחד עם זאת ניתן לבצע זאת ללא צורך במתקין חיצוני ובכך לחסוך בעלויות ההתקנה.


החלטנו להרים את הכפפה ולספק לכם מדריך קצר וענייני ללא הרחבות מיותרות איך להתקין דשא סינטטי במו ידיכם

התקנת דשא סינטטי על קרקע:

1. חישוף האדמה לגובה של כארבעה סנטימטר מתחת לגובה הסופי של הדשא (גובה אפס).

2. ריסוס השטח והוצאת שורשים מתים.

3. הידוק טוב של האדמה – ניתן להדק על ידי השקיית השטח, אך יש להקפיד שהאדמה תהיה יבשה לחלוטין לפני הנחת התשתית.

4. הכנת התשתית: פיזור מצע סומסום, הידוק ופילוס המשטח (מומלץ לתת שיפוע של כ-1% לשיפור זרימת המים). לפני ההידוק יש להשקות את המשטח במים (שים לב לא להרטיב את האדמה, אלא רק את מצע השומשום).
גובה המשטח לאחר ההידוק צריך להיות לא יותר מסנטימטר אחד מתחת לגובה הסופי (גובה אפס).

שימו לב: גובה אפס הינו גובהה של יריעת הדשא השחורה (הבסיס של היריעה) ולא גובה הסיבים.

5. פריסה היריעה הגיאוטכנית (פלריג) על השטח וקיבוע לקרקע*

פריסת הדשא על גבי השטח:

1. חשוב לוודא שכל היריעות מונחות באותו כיוון, כדי למנוע אפקט של גוונים שונים על המשטח.

2. יש לבצע התאמה בין היריעות השונות, כך שיהיו חופפות אחת לשנייה – יש להימנע ממצב בו יריעה אחת עולה על השנייה או מצב של רווח גדול מדי.

3. לאחר הנחת היריעות יש לקבע את הדשא לקרקע בעזרת כמה מסמרים ולחתוך בזהירות סביב הגבולות.

4. מסמור השטח ההיקפי של היריעות, במרווח של כ-20 ס"מ בין מסמר למסמר (ראו חומרים מומלצים).

5. חיבור בין יריעות: יש לקפל את שולי היריעות ולפרוס רצועת פוליאסטר לאורך השטח החופף. יש לקבע את הפוליאסטר לקרקע ולמרוח עליו שכבת דבק לא עבה (ראו חומרים מומלצים)

6. סרוק הדשא נגד כיוון הסיבים (ניתן להשתמש במטאטא כביש בעל שערות קשיחות).

7. מילוי חול סיליקד* (במידה וצריך), יש למלא את הסיבים בחול עד למחצית מגובה הסיבים. לאחר הפיזור יש להשוות גבהים של החול לקבלת משטח אחיד ולסרק בשנית.

*במידה שהדשא הסינטטי שברשותך דורש מילוי חול, יש להקפיד להשתמש בחול סילקד, שאינו סופח לחות. שימוש בחול ים, או חול אחר עלול לפגוע בדשא.

אחד היתרונות הבולטים של דשא סינטטי, הוא האפשרות להתקין אותו גם במקומות בהם אין שטח אדמה, כגון גגות, מרפסות, כניסות לעסקים ועוד. במקרה זה ההתקנה פשוטה למדי ובהחלט ניתנת לביצוע עצמי.

להלן הוראות התקנה של דשא סינטטי על גבי משטח קשיח:

לפני ההתקנה: יש לוודא כי המשטח ישר, חלק ובעל שיפוע ניקוז טוב.

1. מומלץ לפרוש את היריעות כך שהסיבים יפנו לכיוון הבית/מרפסת.

2. אם יש צורך לבצע חיבור בין יריעות, חשוב לשמור על כיוון פריסה אחיד כדי להימנע מגוונים שונים על המשטח (כמו במגרש כדורגל).

3. לאחר פריסת היריעה והתאמתה לכיוון הרצוי, יש לבצע חיתוך של גבולות הדשא. חשוב: להקפיד שהיריעה לא תזוז בזמן החיתוך!

4. הדבקה: חשוב להשתמש בדבק המותאם לדשא סינטטי (ראה פרוט בהמשך). יש למרוח את הדבק רק בתחום ההיקפי של הדשא (כדי לאפשר זרימה חופשית של מים מתחת ליריעה).

5. מרח את הדבק על המשטח בפס של כ- 20-30 ס"מ סביב גבולות היריעה והנח לו להתייבש כחמש דקות.

6. הנח את היריעה בזהירות מבלי להזיז אותה על הדבק והדק אותה היטב למשטח.

המלצה: הדבק בכל פעם מקטע אחד של היריעה ולא את כל השטח בבת אחת.

7. חיבור בין יריעות: יש לקפל את שולי היריעות ולפרוס רצועת פוליאסטר לאורך השטח החופף. יש לקבע את הפוליאסטר לקרקע ולמרוח עליו שכבת דבק לא עבה (ראו חומרים מומלצים)

8. סרק את הדשא נגד כיוון הסיבים כך שיגיעו למצב זקוף (ניתן לבצע זאת בעזרת מטאטא כביש בעל שערות קשיחות). שים לב: יש לבצע שלב זה רק לאחר התייבשות הדבק כאשר הדשא מודבק היטב למשטח.

חומרים מומלצים:

מסמרים- למסמרים תפקיד מרכזי בשמירה על איכות הדשא ויופיו לאורך שנים. חשוב להשתמש במסמרים יעודיים שיכולים להישמר גם בתנאי לחות קשים וממושכים. לכן אנחנו משתמשים אך ורק מגולוונים בחום- בניגוד לגלוון רגיל בו המסמר מצופה בשכבת מגן בלבד, המתקלה לאחר זמן.

דבק- כדי שתוכלו ליהנות מהדשא לאורך שנים חשוב שההדבקות לא ישתחררו. לכן מומלץ ביותר להשתמש בדבק המיועד לדשא סינטטי בלבד (חד רכיבי או דו רכיבי) ולא בדבק מגע או כל דבק אחר.

פוליאסטר- פס הפוליאסטר חייב להיות עשוי מחומר גמיש שיכול להתאים את עצמו לתנאי הקרקע, כדי למנוע את שבירתו

זהו, נקווה שכולנו נחסוך עלויות ויותר חשוב נחסוך מים.

שיהיה בהצלחה!