ובמה כן מדובר? קודם כל במטבח עצמו, בכלי הבישול ובשיטות העבודה הנחשבות לשותף הטוב ביותר של קייטרינג. כן, כן, עד כמה שזה נשמע לכאורה לא הגיוני, השיטות ותנאי העבודה משפיעים על התוצאה הסופית על השולחן. הרי אם תביטו רגע על המטבח שלכם תגלו כי הוא שונה מהמטבח של קייטרינג, וקודם כל בכך ששם אין דבר כזה לבזבז זמן, משאבים, אנרגיות וכסף, להבדיל מהמטבח הביתי בו אין בעל בית קשוח הדואג כי הכל יתקתק כמו שצריך, גם אם מדובר בהכנת ארוחה לשלושה אנשים.
ובמה כן מדובר? קודם כל במטבח עצמו, בכלי הבישול ובשיטות העבודה הנחשבות לשותף הטוב ביותר של קייטרינג. כן, כן, עד כמה שזה נשמע לכאורה לא הגיוני, השיטות ותנאי העבודה משפיעים על התוצאה הסופית על השולחן. הרי אם תביטו רגע על המטבח שלכם תגלו כי הוא שונה מהמטבח של קייטרינג, וקודם כל בכך ששם אין דבר כזה לבזבז זמן, משאבים, אנרגיות וכסף, להבדיל מהמטבח הביתי בו אין בעל בית קשוח הדואג כי הכל יתקתק כמו שצריך, גם אם מדובר בהכנת ארוחה לשלושה אנשים.
מטבח של קייטרינג מול מטבח ביתי
מטבח של קייטרינג, להבדיל ממטבח ביתי שמוכרח להיות יפה, מרשים ומזמין, הוא קודם כל מטבח בו חייבים להיות לכמה שיותר פרודוקטיביים. נכון שהשף של קייטרינג מכין בכל יום כמויות גדולות של אוכל מאשר אתם מכינים בשנה, אך תתפלאו לגלות כי במטבח אין הבדל גדול בין להכין מנה אחת לבין להכין 50 מנות. זאת אומרת שמטבח של קייטרינג יתחשב לא רק בפן של תכנון ובניה אלא גם בפן של נוחות מרבית לעובדים. כך למשל, משטחי העבודה במטבח מקצועי יהיו עשויים אבן טבעית, במטרה שישרתו אותו שנים ארוכות ויאפשרו לשף חופש פעולה יותר נרחב.
כלים של קייטרינג מול כלי מטבח ביתיים
כלי מטבח ועבודה הנמצאים ברשותו של קייטרינג, גם הם שונים מהכלים הבתים בעיקר בכך שהם עשויים מחומרים יותר עמידים ואפילו יותר מסוכנים, כי בכל זאת מדובר באנשי מקצוע מיומנים. לדוגמא, אם תרצו לעשות מרנג איטלקי משובח, כזה שזקוק להקצפה מסיבית וממושכת ולאפייה בתנאי חום אידיאליים, לא בטוח שיצליח לכם עם המיקסר הביתי שלכם ובתנור האפייה הישן, הנוטה לשרוף בצדדים. גם כלי העבודה הבסיסיים כמו סכינים, סירים, מחבתות ואחרים, הנמצאים בשימוש של קייטרינג, הם לא אותם הכלים שיש לנו בבית, בעיקר כי מדובר בכלים הרבה יותר מסוכנים והרבה יותר מסיביים מבחינת צריכת חשמל.
אוכל של קייטרינג מול האוכל הביתי
כעת, שעברנו על כל שלבי העבודה העיקריים במטבח והבנו מדוע שף של קייטרינג הוא סוג של קוסם העושה להטוטים עם כלי המטבח המופלאים שלו, הגיע זמן להציץ הישר לתוך הסיר ולגלות למה בכל זאת האוכל של קייטרינג יותר טעים. הסיבות לכך כמובן רבות ומגוונות, אך הבולטות ביניהן הן: התבלינים מכל הסוגים (שלשפים מקצועיים יש בשפע כי לא חסר להם מקום לאחסנה) וחומרי גלם משובחים ומיוחדים (שלעיתים מגיעים אליהם ביבוא אישי מחו"ל).